Thuiszorg Online gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer weten

Sluiten

Terugbetaling

Mobiliteit

Wist u dat u onder bepaalde voorwaarden kan genieten van een gedeeltelijke tot zelfs volledige terugbetaling voor de aankoop van een mobiliteitshulpmiddel zoals een rolstoel, rollator, elektrische scooter,... door uw mutualiteit, en dit om de 6 jaren. Wij brengen de administratie voor u kosteloos in orde! U vraagt een terugbetaling aan en bent de dag nadien al geholpen.

  • Stap 1: U krijgt het formulier opgestuurd na uw aanvraag. Ondertussen bezorgen wij u een hulpmiddel, kosteloos in huur.
  • Stap 2: U laat uw arts het formulier ‘Bijlage 19’ invullen. U kan hierbij al aangeven welke mobiliteitshulpmiddel(en) u wenst.
  • Stap 3: U stuurt het formulier met de bijgevoegde gefrankeerde enveloppe op naar het vermelde adres op de enveloppe.
  • Stap 4: Binnen de 7 dagen wordt u gecontacteerd door een bandagist voor de afhandeling.

Wanneer u voor een elektrische scooter kiest, kan u deze bovendien 3 dagen kosteloos uittesten. Meer info: klik hier.

Incontinentiemateriaal

In bepaalde situaties heeft u recht op een terugbetaling van incontinentiemateriaal. Vraag uw formulier aan. Meer info: klik hier.

Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH)

Beslist het VAPH u een tegemoetkoming toe te kennen voor uw onkosten voor hulpmiddelen of voor aanpassingen aan uw woning, dan is het principe dat het VAPH u de factuur of een deel ervan terugbetaalt. Het maximumbedrag van de tegemoetkoming van het VAPH voor ieder hulpmidddel of aanpassing is doorgaans het zogeheten refertebedrag. U vindt de refertebedragen in de refertelijst. Dit is de lijst met alle hulpmiddelen en aanpassingen waarvoor u bij het VAPH een tegemoetkoming kunt krijgen.

U kan bij ons alle producten bestellen. Wij regelen dit rechstreeks bij het VAPH zodat u niets moet voorschieten.

Meer info over de hulpmiddelen waarvoor u een tegemoetkoming kan krijgen, vindt u terug op de website van het VAPH.

Kinetec

De Kinetec is een toestel voor passieve mobilisatie van knie en/of heup. In bepaalde situaties heeft u recht op een terugbetaling van de Kinetec. U kan zich hiervoor best wenden tot uw verzekering (hospitalisatieverzekering) waarbij u aangesloten bent. Meer info: klik hier.

Trapliften

In bepaalde situaties heeft u recht op een terugbetaling van trapliften. Wij helpen u hierbij kosteloos verder. Meer info: klik hier.

Hulp bij slechtziendheid

Tot uw 65ste kan u genieten van een terugbetaling van producten voor hulp bij slechtziendheid. Wij helpen u hierbij kosteloos verder. Meer info: klik hier.

*Bestellen voor 14u = levering en installatie morgen bij u thuis, indien u bestelt op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag